Erik Partelow

ÅLDER: 50 år. SYSSELSÄTTNING: Egen företagare.
FAMILJ: Frun Malou, två pojkar, sju stövare och en terrier.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ERIK?
Jag har bott i Orsa hela livet, förutom en kort period i USA. Jag har en stövarkennel och en stor passion för jakt. I ungefär 17 år har jag drivit eget företag inom bygg och skog, egen tillverkning och konsult (hållfastighetsberäkningar med mera).

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
För det mesta är jag positiv, hjälpsam och driven men det finns lite spann där och det beror mycket på vad du själv kommer med.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Har helt givit upp public service så guitarrerna brukas flitigt på kvällarna istället. Fick en Corona Telecaster av frugan i 50-årspresent som jag gärna håller om.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Tidsresor hade vart min grej. Dels för att kunna uppleva och jaga i orörd natur samt att jag tycker mänskligheten har gått igenom en del onödiga saker och individer.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Lägga omkull en gigantisk älgtjur i Nordamerika med min traditionella båge.
• Åka på skotersemester med familjen i Klippiga bergen.
• Jag tänker bli världens bästa (läs vildaste) farfar och lära barnbarnen godsakerna med Orsaskogarna.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det är mer av en farhåga… Jag är orolig för vad kommunen tänkt hitta på med avloppen i Orsas södra byar. Jag är rädd för att det blir någon form av overkill-lösning som flera inte mäktar med och de flesta inte behöver.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag vill bolla över till Tommy Olsson som har hängt med ett tag i både ur och skur. En strävsam klurgubbe med fötterna på jorden.