Erik Jönsson

ÅLDER: 43. SYSSELSÄTTNING: Laseroperatör.
FAMILJ: Frun Sandra och sonen Edwin 10 år.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ERIK?
Jag är uppvuxen i Surte utanför Göteborg och bodde där tills jag flyttade till Dalsland och började på Naturbruksgymnasiet med inriktning skog. Jag jobbade ett tag på Saab i Trollhättan innan jag flyttade till Värnamo och utbildade mig vidare inom skog. Träffade Sandra 2002 och flyttade till Värmland. 2008 gick flyttlasset till Orsa där jag har jobbat för JT Wood ända tills nyss. Nu har jag börjat på det nystartade företaget Snabbstål Norr där vi gör specialdesignade eldkorgar. På fritiden gillar jag att fiska och jaga. Det stora intresset är motorcyklar, sedan jag tog mc-kortet har det alltid stått en motorcykel på uppfarten.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har faktiskt spelat fotboll för Surte IS i högsta juniorserien i Göteborg. Min största merit var nog ett sjujäkla till frisparksmål mot Gais.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som trygg, stabil och omtänksam. Jag pratar inte i onödan men när jag väl säger något är det ofta med innehåll.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det vore bra att kunna hoppa i tiden. Dels framåt så att man kan förkorta processen för förbättringar. Dels bakåt för att kunna träffa människor som har haft betydelse under uppväxten.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Hänga med ett tag så man får se barn och eventuella barnbarn växa upp.
• En mc-resa i USA. Antingen Route 66 eller en kust till kust.
• Ha en stuga i skogen där det inte finns någon mobiltäckning.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag hade velat ha en lokalpolis i Orsa för ökad trygghet. Det hade alla mått bra av. Simhallen hade behövt en upprustning.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till min gamla chef Johan Olofsson, det är en skön person att vara i närheten av.