Emil Sjöström

ÅLDER: 39 år. SYSSELSÄTTNING: IT-guru.
FAMILJ: Sambon Mirelle och hunden Fluffy.

FRÅGA ETT. VEM ÄR EMIL?
En påhittig jäkel som är uppväxt i Orsa. Efter gymnasiet flyttade jag till Örebro och körde truck. Det var inte tillräckligt utmanande så jag flyttade till Umeå och pluggade CCNA, en nätverksutbildning. Jag har även hunnit med att ta svetslicens och jobbat som ugnsmurare i hela Sverige. 2009 startade jag och en kollega EL-IT i Orsa. I nuläget är butiken inte öppen men jag jobbar fortfarande på som vanligt med IT-tjänster och montagearbeten med kunder som Jarla Trafikskola, Post- och telestyrelsen, Nodava med flera. Jag har även startat ett till företag på gården jag nyss köpte. På fritiden gillar jag att köra skoter, både på snö och vatten. Jag älskar att laga mat och att fixa på gården. Jag är nog också lite av en prylbög.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har faktiskt kört vilse och fått dieseltorsk med en traktor på ett majsfält i Grekland. Jag har krockat med ett tåg också.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag upplevs nog som hjälpsam men samtidigt envis och så har jag alltid rätt. Jag är Guds bästa barn som i och för sig kan bli ganska grinig när jag inte fått mat.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja kunna köra grävmaskin. Det verkar totalt omöjligt och kräver superkrafter.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Köra båt längs Göta kanal eller Strömsholms kanal.
• Jag skulle vilja röka pipa i Anderna.
• Dyka och se mig omkring i Franska Polynesien.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det skulle behöva byggas en helt ny Järnvägsgata, den vi har nu är en total katastrof. Sen hoppas jag att vi kan behålla ett centrum med lite liv och rörelse. Orsayrorna får gärna komma tillbaka på riktigt också.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till min nya granne Chris Wurst. Han verkar intressant.