Dic Matslofva

ÅLDER: 47 år. SYSSELSÄTTNING: Skidlärare, skogsarbetare och musikant. FAMILJ: Sambo och fyra barn.

FRÅGA ETT. VEM ÄR DIC?
Jag är en utpräglad utemänniska som inte tycker om att sitta still, om det inte är utomhus förstås. Mina föräldrar är härifrån men mina fyra sista siffror skvallrar om att jag föddes i Stockholm. Vi flyttade hem strax efter jag föddes. Jag gick gymnasiet i Hällefors med vattenbruk och vattenvård som inriktning. Det var en metropol som fick Orsa att kännas som Milano men det var nyttigt att bo borta ett tag. Jag var även en kort period på Åland och rensade fisk. Jag har rest en hel del men alltid haft Orsa som fast punkt. Jag trivs otroligt bra här och tillbringar mycket tid i skogen, jag har nog varit upp på varje topp och sett Orsa från alla håll och kanter.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag upplevs nog som ganska aktiv, energisk och glad. Även om jag kan vara sur, men när det händer är jag nog oftast inomhus.

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag är livrädd för hajar. Jag får alltid en panikkänsla när jag simmar i havet och hamnar vid ett bråddjup. Ett blinköga från en vithaj hade dödat mig innan jag ens blivit biten.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Det vore bra att ha en kraft som spred eftertanke och kritiskt tänkande till människor. Folk läser rubriker och köper färdiga åsikter med hull och hår. Det är inte bra!

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill bli morfar eller farfar och skämma bort ungarna som fan!
• Det hade varit galet spännande att resa till östra Sibirien och se en sibirisk tiger i det vilda.
• Någon gång bara måste jag åka till Norge och se en kaskelott- eller knölval på nära håll. Gärna i en liten båt så att jag blir osäker på om jag överlever.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag är rädd för att vi fokuserar på vad vi inte har i Orsa istället för att fokusera på allt bra vi har. Jag hoppas också att vi fortsätter hälsa på varandra och inte slarvar med ögonkontakten. Att känna igen och bli igenkänd är viktigt!

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Danne Bengts, en orsabo som alla känner till men få vet något om.