KORRE: Ingrid Ivarsson, 74 år.
SYSSELSÄTTNING: Pensionär och Kompassenkorre i Costa Rica.
FAMILJ: Sambon Evert Jönsson.

Resan ordnades av reseshoppen i Ljusdal, Inge och Marit, som också var med. På plats fanns Pelle och Johan som sedan 2005 bor i landet och driver företaget ”Sure Tours” som arrangerar och säljer resor och utflykter. Mycket duktiga och seriösa killar.

Med på vår resa var Everts barn och barnbarn. Det har varit många olika upplevelser beroende på väder och intressen men tillsammans har vi, förutom salt bad i Stilla havets vågor, seglat katamaran i solnedgången med delfiner inom synhåll.

Vi har också vandrat i regnskogen, över 7 hängbroar. Den dagen regnade det faktiskt och + 17 grader, vid Stilla havet ca 28 grader varje dag. De yngre generationerna deltog i en öventysdag med bl.a Canopy, linbaba uppe i trädtopparna mitt i regnskogen och hästridning. Alla gillade resan och blev ett minne för livet.

Fakta Costa Rica

Costa Rica, formellt Republiken Costa Rica, är en republik i Centralamerika. Landet gränsar till Nicaragua i norr, Panama i sydöst, Stilla havet i väst och syd, samt till Karibiska havet i öst. San José är landets huvudstad och även den största staden i Costa Rica med cirka en tredjedel av befolkningen i storstadsområdet. Costa Rica är en stabil demokrati med för regionen god ekonomi.

Huvudstad: San José.
Officiellt språk: Spanska.
Befolkning: Ca. 4,5 miljoner på en yta av 51 100 km².
Inofficiellt motto: ”Pura vida” som betyder “rent liv”.