Boel björn

ÅLDER: 53 år. SYSSELSÄTTNING: Sköter ekonomin i företaget Rörmokarn i byn.
FAMILJ: Maken Anders. Barnen Albin och Emma, katten Sindy och vår hund Isla.

FRÅGA ETT: VEM ÄR BOEL?
Jag är född och uppvuxen i Orsa och har bott på samma ställe i stort sett hela livet. Jag bodde i Spanien en kort period och sysslade där med husvisningar. Har periodvis arbetat i olika butiker i Mora men redan då funderade jag på att det var ekonomi jag ville syssla med, så jag började utbilda mig till redovisningsekonom. Ett tag hade jag en egen bokföringsbyrå, men nu sköter jag redovisningen i min mans företag. Ett av mina intressen är att pyssla i trädgården och en dag kanske vi bygger ett växthus. Ett annat intresse var att sjunga och jag var ett tag med i barbershopkören Sound of Siljan och gruppen Soul of Blues.

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag hoppas att jag upplevs som snäll och om någon behöver mig ställer jag gärna upp.

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har varit med och tagit en andraplats i Nordiska mästerskapen i barbershop med vår kör Sound of Siljan. För 22 år sedan var jag med och startade upp barnprylsförsäljningen på Skeer. Jag har alltid varit hundrädd tills Isla kom in i vårt liv och bevisade hur fel jag haft angående hundar.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Att kunna teleportera mig så att jag lätt kan besöka min dotter med familj i Sigtuna och kunna ta mig till andra trevliga platser när de tröttnat på att ha mig springandes hos dem i tid och otid 🙂

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Ut och resa med min man och se en massa nya platser.
• Få träffa kommande barnbarn.
• Bygga ett orangeri som vi kan sitta och mysa i.

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Flera affärer och varför inte då en skobutik? Men då måste orsabor bli köptrogna, annars går det inte.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Åsa Hanses, min kära vän från unga år. En underbar kvinna och min allvetande guru gällande allt om trädgården.