Bert Modin

ÅLDER: 69. SYSSELSÄTTNING: Olivodlare och pensionär.
FAMILJ: Dottern Emelie och barnbarnet Axel.

FRÅGA ETT. VEM ÄR BERT?
Är nog Berra för de flesta i Orsa. Många kanske känner mig som ”han” i baren då jag jobbade som barman i 15 år, huvudsakligen på barer i Orsa. Orsa IF, speciellt då fotbollen, den kamratskap och vänner man får där för resten av livet önskar man alla. Första A-lagsmatchen som 16-åring med idolerna; Hans Berg, Hencke, Stig Davidsson, Pelle Thorn, Olle Back med flera. Har haft nöjet att få avsluta den ”karriären” med deras barn och barnbarn vid 43 års ålder. Tack Ni alla som varit med mig på resan som tränare och spelare. Stort tack till alla musikvänner … say no more. Börjar låta som en dödsruna det här. Sedan tio år tillbringar jag större delen av året i södra Italien där olivolja produceras från egen gård. Solen och värmen här gör en gott.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag har fastnat hos polisen på Carriocou Caribien för att olagligt tagit mig in i landet (inte undra på att grabbarna som körde dit oss i motorbåten hade så bråttom därifrån). Uttagen för provspel (fotboll) för ett ungdomsproffskontrakt med Nürnberg. Har varit delägare och med duktiga medarbetare drivit Sveriges mest lönsamma affärsområde.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
För att citera Karlsson på taket: En vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Min ”propeller” sitter dock inte på ryggen …

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Teleportering! Att kunna flytta mig från en plats till en annan i tid och rum. Resdagar ”suger”. Göra vin av vatten, tror inte Han före mig tog patent på processen.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
3 saker? Min lista är nog längre än så … Hoppar över det vi alla vill, fred, en god uppväxt med bra skola åt alla barn, alla människor ska få en rättvis möjlighet att få växa och utveckla sina talanger, under den färgade ytan är vi alla lika och vill samma sak.
• Som far och morfar vill man naturligtvis kunna bistå med glada tillrop och hjälp på deras väg i livet …
• Sälja huset i Italien och flytta till ”min” lilla ö i Grekland. Det var dit jag skulle från början.
• Gifta mig med Sandra Bullock..

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa är så bra som vi gör det … och gjort det. Det ligger i kommunens intresse att ta vara på kunskapen som finns och marknadsföra den. Vi har ett lokalt ideellt initiativ som drar ut nästan allt fotfolk och även besökare med potentiellt intresse ”Yran”. Bistå alla dessa lokala entreprenörer med en möjlighet att visa upp sina tjänster och varor där. Ut med ”marknadsstånden” boka in dessa företagare (kostnadsfritt).

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag skickar stafettpinnen över till Tuija Aalto-Kallunki, en tjej som alltid visat upp en positiv attityd och ett leende. Relativt nyinflyttad och ger oss kanske en annan bild av Orsa.