Beatrice Johansson

ÅLDER: 59. SYSSELSÄTTNING: Enhetschef omsorgen i Orsa kommun.
FAMILJ: Maken Bosse, två vuxna söner och ett barnbarn.

FRÅGA ETT. VEM ÄR BEATRICE?
Född i Bollnäs men flyttade hit innan jag fyllt ett år, är yngst i en syskonskara på fem. Som 16-åring reste jag till Mallorca där jag jobbade som barnflicka (au pair) till två små barn, en upplevelse men också en nyttig erfarenhet. Jag jobbar inom Orsa kommun sen 1985. Började som undersköterska, efter det som bemanningssamordnare och numera sen många år enhetschef för Hemtjänsten. Jag är en oftast glad, snart 60-åring, som gillar campinglivet. Vi har åkt husbil i 13-års tid men nu har vi istället en husvagn som vi just nu vintercampar med i Rättvik.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
När jag var sex år bodde vi i Strandvillan, jag och min systerson Jörgen satt och lekte i äldsta syrrans bil. På något vis fick vi i friläge och bilen började rulla – rätt ner i Lillån! Allt gick bra.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag hoppas/tror att jag upplevs som en glad och hjälpsam människa men att jag också kan vara envis.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja kunna förflytta mig i landet/världen bara genom att önska mig dit. Den ena sonen bor i Vännäs, 56 mil upp i landet och med tanke på avståndet så åker vi inte upp så ofta som jag skulle vilja.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Se mitt/mina barnbarn växa upp.
• Åka Hurtigrutten med min man och våra goda vänner.
• Jag skulle, om jag får hålla mig frisk, vilja bli minst 100 år.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Orsa är bra, som alla andra säger så skulle det väl varit bra med fler affärer men jag tycker att avståndet till butiker inte är så långt, man finner oftast det man söker i grannkommunen. Vi måste satsa på våra unga men också se till att våra äldre har det bra och det är toppen att man nu bygger ett nytt äldreboende.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Skickar bollen över till Maria Lasell, jag undrar hur hon kan ha så många bollar i luften.