KORRE: Mona Lindh, 70 år.
SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär och Kompassenkorre på Kuba, Mallorca och Australien.
FAMILJ: Två barn med familjer.

Första dagen i Sydney startar vi tidigt med stadspromenad som leder oss till Sydney Harbour bridge, The Rocks – den äldsta delen av Sydney med gamla bevarade hus, Botaniska trädgården och så förstås det mäktiga Operahuset. Efter några dagar i Sydney landar vi i Adelaide och går på vinprovning, besöker ”tyskbyn” Hahnhof och en par dagars tur till Kangaroo Island. Vi besöker en fårfarm, ull är en stor exportvara i Australien. Vi ser sjölejon på nära håll som solar på stränderna, sälar, koalabjörnar, kängurur, wallabies… 

Alice Springs blir nästa mål med vidare färd ut till Uluru/ Ayers Rock. Denna vackra stora klippformation som lyser orange i soluppgång och solnedgång. En helig plats för aboriginerna så ingen ska klättra på denna. Härute sover vi i tält och fixar maten gemensamt. Vi vandrar på Kata Tjuta och Kings Canyon. Vacker natur med hisnande höjder. Cairns och Trinity Beach är vårt sista stopp. Vi badar i havet, 29 grader, men bara i inhägnat område då det är livsfarliga maneter i vattnen. Där gör vi också en par utflykter till regnskogen, Cape Tribulation och Daintree och krokodilspanar på floden Daintree River. Aboriginerna visar hur man använder sig av naturen till både mat, läkedom och jakt. Vi provar på att kasta bumerang.

Fakta Australien

Australien, officiellt Australiska statsförbundet eller Samväldet Australien är ett land på södra halvklotet bestående av fastlandet kontinenten Australien, ön Tasmanien samt ett antal mindre öar i Indiska oceanen och Stilla havet. Det är till ytan världens sjätte största land. Angränsande länder är Indonesien, Östtimor och Papua Nya Guinea i norr, Salomonöarna, Vanuatu och Nya Kaledonien i nordöst och Nya Zeeland i sydost.

Huvudstad: Canberra.
Officiellt språk: Engelska.
Befolkning: Ca. 24 miljoner på en yta av 7 692 024 km².