Annette trivs som pensionär och älskar att resa!

Annette Nohrin Johansson

ÅLDER: 63 år. SYSSELSÄTTNING: Pensionär. FAMILJ: Maken Leif och barnen Helena och Mikael.

FRÅGA ETT: VEM ÄR ANNETTE?
Jag är född i Furudal och flyttade till Orsa när jag var två år. Sedan dess har jag varit Orsa trogen. Jag har jobbat inom sjukvården i 46 år och har varit på Operation på Mora lasarett, Lillåhem, distriktssköterskemottagningen och nu senast på Orsa Vårdcentral. Den 1 januari i år fick det räcka. Nu är jag en pigg och glad tidsmiljonär som älskar att resa, så och plantera i trädgården. Nu hinner jag även med att läsa, lösa korsord och träna! Några rutiner vill man ha :).

FRÅGA TVÅ: HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Vad jag har hört så ska jag vara glad och positiv, ärlig och rakt på sak. Jag hatar fjäsk och orättvisor!

FRÅGA TRE: BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
I mitten av 90-talet kom jag tvåa, blott tre tiondelar efter vinnaren, i en slalomtävling på Hundfjället. Prisutdelare var Pernilla Wiberg och jag vann en mobiltelefon. Sedan var jag med i världshistoriens första Vasastafett. Det var fyra lag som deltog.

FRÅGA FYRA: VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag önskar att jag hade en kraft som kunde ta bort allt hat, all avundsjuka och destruktivitet.

FRÅGA FEM: NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag har bestämt mig för att någon gång åka till New York.
• Uppleva så många huvudstäder som möjligt i Europa.
• Vinna storkovan så att de ovanstående punkterna blir möjliga att genomföra!

FRÅGA SEX: HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Om alla blir mer köptrogna i Orsa så kanske vi en dag kan få fler butiker. Vi har en fantastisk natur här så turismen kan nog öka ytterligare. Vi borde satsa mer på meningsfulla aktiviteter för våra ungdomar. Vi är redan bra på idrott och musik men det kanske behövs ungdomsverksamheter inom data och motor för att ta några exempel.

FRÅGA TVÅ: VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Jörgen Nohrin, en kreativ kille med många järn i elden.