Anna Wilander

ÅLDER: 48. SYSSELSÄTTNING: Frisör och entreprenör.
FAMILJ: Tvillingdöttrarna Selma och Felicia 20 år, sambon Björn de Vreeze, fyra katter och en hund.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ANNA?
En aktiv orsing som alltid har huvudet fullt av idéer. Jag växte upp i Småland och flyttade hit som tolvåring. Jag driver Hårteamet i Orsa och det passar mig att vara företagare med de utmaningarna som det bjuder på och samtidigt stå på golvet och träffa kunder. Men jag ville faktiskt egentligen bli idrottslärare och det kanske är därför jag är passledare på Orsa Träningscenter och håller i åtta pass i veckan. Jag älskar känslan efter man tagit ut sig ordentligt. Jag har varit aktiv hela mitt liv. Det började med längdskidåkning och orientering, byggdes på med handboll, fotboll och ishockey som blev min huvudsport i 15 år. Jag hade även häst och tävlade i hästhoppning. På sommaren spelar jag mycket golf och åker båt. På vintern åker jag skoter så ofta jag hinner, gärna i stugan i Älvho eller i magiska Lofsdalen tillsammans med vänner och familj. Jag älskar växter och blommor men familjen är det viktigaste för mig! Jag sitter med i riksstyrelsen för frisörföretagarna. Det är viktigt att ha en fungerande arbetsgivarorganisation.

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Det beror på vem man frågar. Jag tror att de flesta upplever mig som en glad, sprallig och social person men kanske envis och bestämd?

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag knöt flugor förr i tiden. Jag tröttnade dock på att binda klassiska flugor och de blev ganska kreativa och annorlunda. Men de funkade faktiskt!

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle behöva tre av mig själv! Det är så mycket jag vill hinna göra och så många idéer som ligger och pyr.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.

• Jag vill åka till Kanada och åka skoter.
• Jag vill besöka Nya Zeeland. Australien skulle jag vilja uppleva igen. Det var fantastiskt.
• Uppleva mina tvillingtjejers resa i livet och förhoppningsvis bli mormor.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
För det första så är Orsa redan superbra! Alla borde tänka på vad man gillar och försöka bo därefter. Gillar man att shoppa kläder, ja då kanske man ska bo någon annanstans? Jag älskar Orsa för naturen och närheten till min underbara familj. Vackra Orsasjön och vyerna på Finnmarken, vi måste se vad vi har och sluta gapa efter det omöjliga.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Michael Dahlberg, en duktig entreprenör som verkar ha lite myror i brallan.