Anna-Lena Ljunggren

ÅLDER: 59 år. SYSSELSÄTTNING: Jobbar på PostNord.
FAMILJ: Sambon Lars.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ANNA-LENA?
När jag var tio år flyttade familjen från Vallentuna till Orsa. Efter skolgång flyttade jag tillbaka till Stockholm och senare vidare till USA där jag hade 20 fantastiska år som professionell travtränare. Under tiden ropade brorsan in en gård i Skattungbyn på auktion åt mig. När jag fick se vad jag hade köpt så slutade det med att jag flyttade dit. Tanken var ju att fortsätta med travet i Sverige men snart fick jag en cancerdiagnos och blev akut opererad i Uppsala. Efter mycket krångel och lång tid har jag nu lärt mig att leva med kronisk smärta och 64% andningskapacitet. Att livet tvärvänder har för min del inneburit möjlighet att odla andra intressen, smide och gamla grejer till exempel. Det är ju så kreativt att ta något gammalt trasigt och göra något annat användbart av det!

FRÅGA TVÅ. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Slå upp synonymer på originell så får du upp 22 beskrivningar som alla stämmer 🙂

FRÅGA TRE. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag drev en patentansökan på en uppfinning riktigt långt. Men så valde jag att lägga pengarna på ovannämnda gård istället. Tokigt kanske, gården ger ju ingen avkastning. Kanske jag varit miljonär idag, (i dollar).

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Utrota ondskan. Det hade löst de flesta problemen i världen.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Flyga över Nascalinjerna i Peru.
• Besöka VM i kärringbärning i Sonkajärvi i Finland.
• Djupdykning i något turkost hav.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
• Satsa på evenemang på Skeer – en pärla i dvala!
• Få hit en bank som förtjänar namnet, d.v.s. hanterar kontanter.
• Få hit en lågprisaffär – det drar alltid folk.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Olle Sjeldrup, en världsomseglare av grandiosa mått!