Anna-Karin Lundqvist

ÅLDER: 63. SYSSELSÄTTNING: Pensionär och projektanställd av Region Dalarna.
FAMILJ: Maken Bengt, dottern Josefin, sonen Anton och barnbarnet Adrian.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ANNA-KARIN?
En orsatrogen kvinna som bodde i Stockholm ett par år i ungdomen. Jobbade som barnflicka och på sjukhus men längtade hem till Orsa och började jobba på Orsagården. 1986 utbildade jag mig till undersköterska och började sen på vårdcentralen där jag blev kvar tills jag i år gick i pension. Det är nog från vårdcentralen de flesta känner igen mig och jag har fått höra att jag kallas för ”provtagaren”. På fritiden tycker jag om att pyssla i trädgården, sy och umgås med mina vänner.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
I början av 70-talet hade jag ett band tillsammans med Marie och Eva Helin, Lotta Svensson, Ewa Lestander och Inger Berglund, vi kallade oss Emiak’s. Vi fick vårt första gage hos Frälsningsarmén. Vi spelade även tillsammans med Svenne och Lotta på en modevisning.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag tror att jag upplevs som glad och hjälpsam.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja ha kraften att få bort allt elände och all ondska i världen.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Jag vill bila genom Italien.
• Gå halvvägs upp till Åreskutan och ta en selfie tillsammans med Åreskylten.
• Göra ännu fler saker som ger energi och bra mående.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Det är redan väldigt bra. Jag tycker om litenheten och att alla känner alla, det är ett bra skyddsnät. Jag skulle önska att äldrevården får mer personal och att all vård- och omsorgspersonal värderas högre.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till den nyblivne prästen Åse Johansson. En stark och målmedveten kvinna!