Ann-Sofie Sund

ÅLDER: Snart 44. SYSSELSÄTTNING: Studerande och jobbar på Skattunge förskola.
FAMILJ: Maken Stefan och döttrarna Ella, Siri och Tuva

FRÅGA ETT. VEM ÄR ANN-SOFIE?
Jag är orsing i hjärtat men inte enligt stamtavlan, flyttade hit från Ockelbo när jag skulle börja 7:an. Efter gymnasiet tog jag diverse kringelikrokar runt om i Sverige och flyttade hem igen för 15 år sedan, det har aldrig ångrats. Jag uppskattar lugnet, närheten och enkelheten med att bo i Orsa. Kajakpaddling och långfärdsskridskoåkning är mina naturnära favoritaktiviteter. Kultur ligger mig varmt om hjärtat och genom musik, teater, film och litteratur får jag följa med i andras berättelser. Jag gillar också att skapa och vara kreativ, att återbruka och hitta på bra lösningar. Är orolig över klimatet men älskar att resa och upptäcka nya länder, usel kombination, det blir således färre resor utvalda med omsorg. Som tur är finns massor att uppleva både på hemmaplan och runt om i Sverige. Jag är utbildad Hantverkspedagog, arbetar
på den fantastiska förskolan i Skattungbyn och pluggar till förskollärare. Jag tycker det är häftigt att se människor växa och utvecklas.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
När vi hade tre blöjbarn samtidigt så hade jag en väldigt annorlunda målbild som inte inkluderade sömn. Det var att äta middagar med levande ljus, jag tror att ljusen var symbolen för njutbara matsituationer. Vi klarade oss dit och nu har vi alltid tända ljus.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Engagerad, pålitlig och disträ.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Bota min dotters hjärntumör och sedan hålla familj och vänner friska. Ett allvarligt sjukt barn ändrar hela livet och hela din världsbild. Det är tufft och många gånger ganska ensamt. Men det lär dig också att verkligen se vad som är viktigt i livet och skala bort resten, vilket verkligen är en superkraft.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• På riktigt vara i nuet och uppskatta vardagen, de dagar som livet trots allt mest består av.
• Renovera ett litet hus och göra det mesta själv.
• En lång tågluff utan tidspress.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Jag läste nyss på Facebook om bibliotek i Danmark där det gick att ”låna” människor som berättade sina historier. Det tror jag skulle vidga vyerna och ge många nya insikter, det hade varit fint.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Malaz Ezeldin, en häftig tjej som jag vill veta mer om.