KORRE: Johan Nordström, 72 år.
SYSSELSÄTTNING: Utförsåkning och Orsa Alpina.
FAMILJ: Hustru Lena, tre barn och fem barnbarn. Alla utförsåkare.

Vi var tre i familjen som reste med Q-travel till Soldeu för att avsluta den alpina säsongen med fantastiskt fin skidåkning i högalpin terräng. Högt ställda förväntningar utföll på alla sätt till belåtenhet! Det är alltid lotteri med väder och snö, men det kunde inte ha varit bättre! Det gjorde inget att vi som är över 70 år hade gratis liftkort!

Grandviraområdet består av fem mindre byar. Soldeu, mitt i skidsystemet, valde vi för att kunna åka så mycket som möjligt under de sex skiddagarna. Det kompakta lift-/backsystemet med åkning från 1500-2600 m gjorde att det inte var några transportsträckor! (ovanligt!) 210 km pister, 67 liftar (flest stolliftar) och 118 nedfarter var perfekt skötta och personalen kunde verkligen sin sak! De första två dagarna var vi tolv åkare som njöt av en duktig guide som visade oss de bästa pisterna, lunch-ställen i backarna och ställen som vi behövde under dagen! Skånska Hanna hade massor av viktig info att delge. Resten av veckan åkte vi tillsammans i familjen i pister som var bäst för dagen.
Världscupen i Speedski hade en deltävling under veckan och Orsa Alpinas Hanna Matslofva visade att framtiden ser lovande ut.

Bussresan ner till Barcelona var en resa mot vår och försommar så nu när skidorna är ”sommarvallade” och undanstoppade kan vi se fram emot en ny säsong 2018.

Fakta Andorra

Landet är ett furstendöme mellan Frankrike och Spanien i bergskedjan Pyrenéerna. För att få andorranskt medborgarskap krävs att ha bott minst 20 år i landet. Andorranerna är skattebefriade.
Fåruppfödning och tillverkning av cigaretter, cigarrer och möbler är omfattande. Andorra är ett bergigt land med toppar på strax under 3000 m, varför turism (skidåkning, vandring och cykling) är stort.

Huvudstad: Andorra la Vella.
Officiellt språk: Katalanska. 
Befolkning: Ca. 85 500 på en yta av 468 km².