Alex Tael

ÅLDER: 40. SYSSELSÄTTNING: Musiker och personlig assistent.
FAMILJ: Sambon Therese, sonen Vilhelm och katten Moira.

FRÅGA ETT. VEM ÄR ALEX?
En konstnärssjäl med anlag för drömmerier. Jag är född och uppvuxen i Fisksätra, Nacka, utanför Stockholm. Där hade jag en bra uppväxt men när jag var 15 kom sjukdom och sedermera död till min familj och då började ett annat liv. När jag var 20 flyttade jag till Uppsala. Jag pluggade några år på universitetet; läste bland annat Idé- och lärdomshistoria och filosofi. Efterhand tog emellertid mitt stora intresse för konst och musik över. Sen dess har jag ägnat större delen av min vakna tid åt att sjunga, spela gitarr och skriva sånger. Vid sidan om har jag knegat på posten och inom vården. För 10 år sen besökte jag sköna Skattungbyn för första gången. Jag var där med min bror och spelade på Inspirationsfestivalen. Vid ett tillfälle sökte jag mig undan och gick in i en tipi. Där inne träffade jag min stora kärlek Therese. Så det giget ångrar jag inte! Ett år senare lämnade jag stan för att prova på livet på landet. Det var lite svårt med boende och försörjning i början men när väl det hade löst sej så har jag trivts mycket bra. Jag älskar den rena luften, stillheten och naturen. Ore älv är ju också en pärla. För tre år sen blev jag pappa till Vilhelm. Det är det bästa som hänt mig och jag lever nu dom glada och hjärtskärande småbarnsåren ;-). Förutom det konstnärliga arbetet så tycker jag mycket om att promenera och jogga. Hemma på gården odlar jag och grejar när tillfälle ges.

FRÅGA TVÅ. BERÄTTA NÅGOT OM DIG SJÄLV SOM FÅ VET OM.
Jag håller på med en ny skivinspelning där jag utforskar den analoga inspelningstekniken och har varit i en studio utanför Borlänge som heter Omnivox. På alextael.com under fliken demo går det att lyssna på tre demoinspelningar därifrån.

FRÅGA TRE. HUR UPPLEVER ANDRA DIG?
Jag vet att jag upplevs som lugn och tror att människor tycker att jag är vänlig och hjärtlig. Vissa, tror jag, kan uppleva mej som lite svår.

FRÅGA FYRA. VILKEN SUPERKRAFT SKULLE DU VILJA HA OCH VARFÖR?
Jag skulle vilja kunna svepa med handen över jorden och återställa balansen mellan människan och naturen. Upprätta det rätta kärleksbandet.

FRÅGA FEM. NÄMN TRE SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU TRILLAR AV PINN.
• Finnas för min son i vått och torrt.
• Uppleva en hållbar värld.
• Skriva skönlitterärt.

FRÅGA SEX. HUR KAN ORSA BLI ÄNNU BÄTTRE?
Med tanke på att vi befinner oss i en klimatkris så vore det underbart om kommunen agerade därefter.

FRÅGA SJU. VEM BOLLAR DU ÖVER TILL?
Jag bollar över till Ann-Sofie Sund som är en av alla duktiga fröknar på Skattunge förskola.